среда, 10. август 2011.

Дороти поново у Канзасу

   Дороти, тј. ја у овој причи, је куцнула трипут петама црвених ципелица и створила се кући, јер се ужелела мамине канзашке кухиње. 

   Ако ћемо искрено, уместо чаробњака, лавова, страшила и лимених људи, помогао ми је муж, његова добра воља да ме се отараси на неки дан и умеће вожње аутомобила (које ја никада нисам савладала), није баш бајковито, а и моје ципелице изгледају више овако:



   Ипак, црвено је црвено (инстант асоцијација - ''јагоде су јагодееее...''), а и ово са петама је упалило, на овај или онај начин. Дакле, новопечена домаћица се обрела у родној груди, без мужа, који је отишао у печалбу, али са мачком које се ужелела, а која јој је добродошлицу приредила тако што није ни трепнула нити се појавила да је дочека. Пси имају господаре, а мачке поданике, прочитала сам негде и колико год не желим да поверујем у то да сам нечији роб (повремени чешкач, слуга који пуни чинијице хрскавим гранулама и по потреби пушта воду из славине, јер господар пије само свежу воду) мислим да је то чињеница, а не претпоставка. 
   Господарица Меги ме је на крају ипак удостојила својим присуством и исказала своје одушевљење изазвано мојим доласком кући веома јасно и помало пребрзо за тренутно подешене функције мог фотоапарата. Ипак, ето занимљивог портрета.


   Шта неколико дана без јаче половине значи? Нема кувања! Ових дана једем корнфлекс и кокице из микроталасне, повремено направим салату од парадајза и помало се поиграм са храном успут, али како да одолим, када ми је у кухињи искрсао Сирано, главом и петељком! Шпицаст ''носић'' је вирио из корпе пуне баштенског, сочног парадајза, па детаљнијим загледањем носоње одлучих да је заслужио да буде овековечен на фотографији. Делује скоро стидљиво, зар не? Мислим да слути да ће завршити у салати.



   Другим речима, без драгог покрај себе, очекује ме кратак повратак у студентски живот, јер ћу већину времена провести сама, а то значи да ћу се хранити грозно немаштовито, јер ме мрзи да кувам (а то већ знате), да ћу пола дана проводити у пиџами (ако се 4 броја већа мајица са недефинисаним натписом рачуна као тај одевни предмет) и вероватно сустићи све серије које нисам имала времена да пратим у претходном периоду, а да се не бих убуђала од седења код куће, ваља кафенисати (иако не пијем кафу често, немам бољи израз за ову дисциплину, ионако оне немају недаће с кофеином као ја) са пријатељицама које нисам видела од свадбе, разменити утиске који су до сада слегли, пробати коктеле у једном од нових кафића (имам скоро 30 година, а нисам пробала мохито, срамота!), прошетати градом и видети шта се променило откад сам последњи пут била и испробати нови фотоапарат, пустити машти на вољу у artsy mode. На крају, као најбитнију ставку издвајам разговоре са мужем, преко скајпа или сличног сокоћала, нас двоје уз романтичну плавичасту сетлост монитора, виртуални голупчићи, јер ипак смо новопечени муж и жена ( - мачка печена! - имам утисак да ме на помен овога, Меги погледала осуђујуће, као да уме да чита). 
   Наравно, као свака индивидуа суочена са много слободног времена и недостатком саговорника, планирам и да се дам на вежбање уз двоцифрени број ди-ви-ди курсева аеробика, можда одувам и прашину са тегова и пилатес лопте, а ако ме умор не баци у кревет одмах потом, ту је и идеја о томе да дипломирам, а коју сам запоставила жестоко, због припрема свадбе и зато што сам лења, као лења пита. Ммм, лења пита. Ето колики ми је распон пажње. Идеалан пример. 
   Почињем сутра, обећавам! Само да одгледам нову епизоду Weeds... и True Blood... и можда Rizzoli & Isles, The Closer и Rookie Blue, свето тројство полицијских серија, које не треба раздвајати. Обећавам.


3 коментара:

  1. ... xexexe... ova omladina je čuuudooo... uči ćerko - učiiii!!! mani se drugih glupostiiii....

    ОдговориИзбриши
  2. Lepo pišeš. Blog je mnogo sladak. I pisanje i izgled podsećaju na stara vremena, sa tvojim "modernističkim" šmekom.
    Simpatično, u svakom slučaju. I...jedva te dodah...Pokušavala sam više puta, ali nikako da mi "izađeš" na Dashboard-u. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala vam mnogo na komentarima, znaci mi kad znam da ljudi i dalje citaju gluposti koje pisem :))

    ОдговориИзбриши