недеља, 10. март 2013.

Март и друге неповезане мисли





Већ је опште позната чињеница да не пишем редовно и често и нећу више смишљати оправдања за себе нити обећавати нешто што, очигледно, не могу да испуним. Ипак, макар и после месец дана паузе, увек ћу се враћати своме блогу, а ако икада престанем да пишем (пу, пу, далеко било), то ће бити само зато што ћу се пребацити на неки други формат - то је моја маштарија о животу успешног, и што је још важније, filthy rich писца.

Протеклих 30-ак дана сам патила од Хенкмудијевог синдрома (звучи озбиљно када се тако напише, зар не?), само без алкохола, кокаина и сличних опијата, ноћног живота у Лос Анђелесу и неморалних жена. Да упростим, за оне који не гледају Californication, имала сам креативну блокаду. Није да ми се није писало, али нисам могла да саставим просту реченицу, а да она звучи пристојно и иоле занимљиво. Можда је тмурно фебруарско време утицало на мене, почела сам чудно да се понашам, да желим нове ципеле, купујем шминку и разматрала идеју да напишем козметички пост.

Жено, 99% времена проводиш у патикама, шминкаш се само када идеш у град (а то није често код couch potato особа, тј. мене), а шопинг те заинтересује само када нађеш сајт преко кога нешто можеш да наручиш online, какав козмезички пост те је спопао?!

Ово горе би требало да буде покушај дочаравања онога што ми подсвест каже, али се бојим да исувише подсећа на случај ''50 shades of Grey'', и ону грозоморну подсвест која игра меренге и носи мачкасте наочаре, or something, и боље што не знате. Поента је - сумњам да би икога занимало како ми је жао да дам више од 200 динара за лак за нокте, јер ће се ионако окаменити пре него што га потрошим (даа, чула сам да постоји разређивач за лак за нокте, на све су мислили, само да би нас омађијали лаковима од 'иљаду динара) или ће ми у процесу трошења једноставно досадити. Исто је и са шминком. Hi end козметика је узела маха на козметичким блоговима које пратим, и то је скроз океј, схватам да је истинитим љубитељима и познаваоцима те тематике то важно, али, није то за мене. Имам и имала сам скупе комаде и, искрено, не видим неку разлику.

Никада ми није био потребан пудер или сенка који ће трајати 12 сати, забога, чак и да изађем у град, вратићу се за максимално 3-4 (ретко издржим дуже, назовите то клетвом интроверта), а није ми фрка да поново намажем кармин, уколико га поједем (или на који год начин он мистериозно нестаје са усана), мада постоји и онај фини, дуготрајни руж, који би ми трајао вероватно до наредног Божића, да га не састружем са себе пре спавања. Аха, буквално тако, ништа га друго не би одвојило од мене. Overly attached lipstick, захваљујући Ксенији, наравно, она је добављач интересантних стварчица из земље јаворовог сирупа и карлинга.

Када сам се припремала за своје венчање и чврсто решила да се упустим у авантуру шминкања саме себе за тај дан, ишчитала сам читаве томове информација на Ана форуму и разним блоговима, била изненађена комплексношћу читавог поступка и мистериозних елемената попут хајлајтера, фиксатора, марамица за блотинг. Од моје шеснаесте године, када ме је шминкање заправо занимало, али је било невероватно просто - пудер, сенка, маскара, кармин и  ћао, до сада, ствари су се очигледно промениле и закомпликовале. Направише читаву науку.

Не хејтујем (видите ме, користим младалачки сленг к'о матора), заиста, понављам, то је супер за оне које све то интересује, али за мене представља мучење. Не мрзим да се шминкам, често се догађало да ми тај процес буде интересантнији од самог изласка, али ми се чини да је за мене онај basic пакет информација довољан. И увек су ми говорили да се лепо шминкам, што приписујем таленту за сликање и мирној руци. Као клинка, када сам пролазила кроз goth фазу, поносно сам се мацкала црвеном сенком и црним кармином. Сећам се да сам мислила да изгледам фантастично, нажалост немам слику да то потврдим из ове перспективе, а можда је и боље што је тако.

Претпостављам да је ствар у томе што сам помало шкрта и жао ми је када помислим како ми се гомила козметике квари из секунде у секунду, а тако је мало користим. Штета што је не продају у различитим количинама, знате већ, S, M, L, XL, сваком своје. Знам да постоје мини бочице лакова, али се не сећам да сам то виђала код шминке. Можда и постоји, шта ја знам, ја сам скромна, оперисана-од-шминке-и-моде блогерка. Удала сам се у старкама, мислим да је то довољно да схватите о чему говорим.

Управо сам, бацивши поглед на почетак овог текста, схватила да сам намеравала да пишем о нечему сасвим десетом, чак сам и слику ставила, да представља писаније о лепом времену и природи која се буди; освануо је сунчани март, птичице певају... али авај, понекада ме мисли одвуку на сасвим другу страну. Deal with it. Ала сам опаснa, саму себе понекад изненадим! ;)

Најважније је да је креативна блокада разбијена, морам признати да ми је недостајало све ово...




21 коментар:

  1. Одговори
    1. hahahaha, isto sam to pomislila čitajući :D

      Избриши
    2. Испаде, богме. Ко би рекао да ће од мене бити козметички блогер :D

      Избриши
  2. hahaha, carice...Što se mode, šminke and co tiče, ti si sasvim sasvim moj čovek :)
    Jaaaaako se radujem novom postu....priznajem da sam iščekivala, iščekivala, pa malkice brinula, pa se nervirala i taaaako....a onda shvatih da zapravo ja imam blokadu i nikako da se nakanim da napišem post sama, hahahahaha
    Radujem se nekim novim postovima :*

    ОдговориИзбриши
  3. Хехе, одблокирај се, сад ће пролеће, боје и мириси, бићеш инспирисана. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман10. март 2013. 19:26

    Koji crno suncani mart,opet su najavili sneg za koji dan.Ovo je za mene zubato sunce.Toboze sija a vetar samo siba,kisa svaki drugi dan,evo sad ce i sneg.Nista od lepog vremena

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Овде је већ пар дана преко 20, па сам се понадала, мада... волим ја и снег, не буним се. :D

      Избриши
  5. Анониман10. март 2013. 19:27

    Svidnja mi se novi cover bloga

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. И мени се баш допало како та девојка ради, планирала сам да напишем нешто о томе у наредном посту.

      Избриши
  6. Не знама због чега, али прво прочитах коментаре и здраво сам се забринула када сам видела да си објавила козметички пост :)))

    ОдговориИзбриши
  7. ja sam malo čudna po pitanju kozmetike. imam okruglo 30, a u životu se nisam nikad našminkala. ne zato što propagiram neku "prirodno je najlepše" filozofiju, nego što me mrzi, ne zanima, i ne mogu da podnesem ni ideju da imam slojeve nečega na licu. a inače, kad izađem, ne dolazim kući pre 5am, i tad mi je mučno i sočiva da skinem, a kamo li da se petljam s šminkom.
    a eto, s druge strane, lakova za nokte svih cenovnih rangova mi nikad dosta, i baš uživam u tome.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ја презирем маскару. Лепо изгледа, али ми смета и мрзим је, мрзим, капци су ми тешки, после ме сврбе очи и боли глава јер напрежем мишиће око обрва да отежале капке држе.

      Мислим да бих имала друкчије мишљење о лаковима да заправо могу да узгајим нокте, јер све чешће виђам неке мнооого лепе ОПИ нијансе, а о Батерс Лондон и да не говорим. :)

      Избриши
    2. da se nadovežem za maskaru....slažem se da sjajno izgleda i nekada je super efekat samo nju staviti...ali jeste jaaaaako teška i zamorna na kapcima, plus što očupam svoje trepuške da bih je lepo skinula, plus se nikad ne skine lepo i kad god se okvasim još pomalo mi se slije kao u loooošem horor filmu :(

      Избриши
  8. Na kraju ispade antikozmetički post :)
    Slažem se za S, M i ostale veličine kozmetičkih proizvoda, to je zapravo jedino gde bih volela da vidim, inače omraženu, XS veličinu :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. У потпуности се слажем! :D Иначе, волим ја козметику, ал' имам утисак да прееевише компликују, а жене воле да се замајавају компликованим стварима. Мораћу једном да се жалим на подтонове, нијансе, уљане, водене, комедогене, ББ и остале креме, пудере и сл, била сам у паничном вртлогу бирајући пудер... потрајало је више од две недеље јер од силних информација нисам могла да се снађем и одлучим. :)

      Избриши
    2. Ne diraj mi XS (pa jos ako je extra long eto meni srece) :))

      Избриши
  9. Разумем те потпуно, ни ја не стигнем да искористим већину шминке коју набавим. Ипак, волим што постоје блогови о томе јер могу да се информишем кад ми нешто затреба, а да не устанем са кауча. И сваки пут се изненадим сопственим незнањем кад наиђем на појмове попут ''блендања'', ''мицеларне'' и сличног.

    ОдговориИзбриши
  10. So true. Свашта се научи, кажем ја да је читава наука у питању. И даље чекам тај пејпел, па да и ја уживам 'из фотеље', али не само у информацијама, већ и у шопингу. :)

    ОдговориИзбриши