петак, 27. април 2012.

Данас нам је диван дан, диван дан, диван дан!



Мени је рођендан, рођендан, рођендан! Тралала. Последњи пут почиње цифром 2, али ко још мари за то, радујем се још више следећем, јер, некако сам увек волела ''округле'' бројеве, а важних 30 ваља прославити весело и уз овећу журку, мезетлук, пићенце и све што уз то иде. И свећице, највише волим свећице!

Но, вратимо се у садашњост, тек напуних 29, ред је да мало уживам у њима. Кажу да сваке године човек научи понешто, са сваком навршеном годином нешто ново сазна. Почињем да верујем у то, јер, није прошло ни 5 сати откако сам двадесетдеветогодишњакиња, кад уклавирих да све време у фотошопу нешто радим на тежи начин. Дакле, истина је, већ сам мудрија!

Добила сам леп, сунчан дан (било би још боље да сам то искористила и заправо изашла из куће данас, али, свеједно, ценим гест Мајке природе), торту, свећице, свечани ручак, винце, поклончиће и госте, шта човек може пожелети више?

Кума М. се појавила обучена као Сенди из ''Бриљантина'', од главе до пете, са све кожном јакном. Само је натапирана коса фалила. Донела ми је неке малинасто-миришуће стварчице за мацкање, купање и парфемисање, дође ми да саму себе поједем. Лизнула сам, срам ме је да признам, али јесам. Није укусно.


Сад морам да променим мелодију на телефону, када ме кума зврцне, да се зачује ''Grease is the word, it's got groove, it's got meaning..." или да натерам Тајчи да песму ''Мој мали је опасан'' мало измени и отпева ''Моја кума је опасна... носи јакну са нитнама и пије пиво без пене'', и то би могло... само имам утисак да се превише заносим. 
Муж је био вредан па ми је донео нешто што сам одавно желела и што сада заузима почасно место на зиду (немамо камин, али да имамо, стајало би изнад, к'о у филмовима), да ме инспирише и изгледа лепо, а то му је уједно и примарна функција. Има везе са британским пропагандним постерима из времена другог светског рата, варијација на тему Keep calm and carry on, Британцима је дизао морал, а мени диже расположење, што уопште није за потцењивање. 







 Круна је са француским кључем, шрафчићима и матицама, идеална за DIY ентузијасте - коме још требају family jewels

Уколико се некоме свиђа, ево великог формата за штампање - овде.


Рекох себи да ћу направити топ 3 разлога зашто волим да славим свој рођендан, пошто сам од неких вршњакиња чула да ће ускоро морати да почну да крију године и да им такве прославе ништа добро не доносе, јер постају маторе (сто људи, сто ћуди!), што мени ни на крај памети није, чак одбројавам дане до свог рођендана, толико сам узбуђена, као какво детенце. Што и не бих била, рођендани су тако кул; када бих иначе била у прилици да без гриже савести пијем пепси из кристалне чаше мислећи у себи како сам потпуно camp & dandy?


1. Поклони (скромно на првом месту)
2. Торта (коју не морам ја да правим! Јес!)
3. Могућност да одбијем сваку активност/дужност уз неизбежну опаску: ''Мени је рођендан!''

Почињем да размишљам о тродневној прослави, сваке године ми се ослади то што сам поштеђена свега, муж измасира, муж донесе сок, муж опере судове... сада већ почињем да мешам машту и реалност. Ипак, на ивици сам тога да, као Шеширџија из ''Алисе'' славим нерођендан - само нек' је весело... and I like cake.


Па, срећан ми рођендан! 

10 коментара:

  1. My Perfect Lounge kako je ona dosadna sa tom stavkom 3, da samo znas, kaze to bar 50 puta tog dana :)

    ОдговориИзбриши
  2. Srecan rodjendan!!! :))
    Bravo za muza, super je poklon osmislio :D
    Stavke su ti super, moracu da ih prepisem od tebe :P

    ОдговориИзбриши
  3. Hahahahha jao, javio se muž, genije je :D
    A tebi srećan rođendan i sve naj naj naj :*****

    ОдговориИзбриши
  4. Srecan rodjendan, iskoristi sve njegove prednosti koji god da je! :) Sto volim kad ti se muz javi,preslatki ste! i bravo za njega i kumu :)

    ОдговориИзбриши
  5. Srećan ti 29. rođendan! Divan post si napisala, pun vedrog i pozitivnog duha si unela u njega, lepo vreme, pokloni, nek ti sve bude NAJ,NAJ...

    ОдговориИзбриши
  6. Srecan rodjendan sa malim zakasnjenjem!
    xx

    ОдговориИзбриши